1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Допълнителна квота за улов на калкан искаме от Румъния

Допълнителна квота за улов на калкан искаме от Румъния

Въпросът ще бъде поставен от министър Найденов на предстоящата му среща с румънския му колега

Страната ни  иска от Румъния да й прехвърли 3 тона от квотата си за улов на калкан. Това съобщи пред рибари във Варна новият директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ Явор Недев  предаде dariknews.bg . Въпросът ще бъде поставен от министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов на предстоящата му среща с румънския му колега в края на месеца. „С д-р Найденов имаме още по-амбициозна задача в края на годината да поставим пред Европейската комисия въпроса за категоричното премехване на квотата за улов на калкан", заяви още Недев.

Изпълнителният директор на ИАРА беше домакин на среща с рибния бранш в Морска администрация Варна. На нея присъстваха представители на „БГ Фиш", „Черноморски изгрев", рибари от Каварна, Балчик и Варна, както и тримата ръководители на Териториалните звена на ИАРА във Варна - Продан Проданов, Добрич - Атанас Чолаков и Бургас - Янчо Янев.

На срещата бяха обсъдени важни аспекти от националната рибарска политика, както и предстоящите промени в Закона за рибарството и аквакултурите. „Моят личен ангажимент е да осигуря възможности за развитие на дребните и средни представители от бранша, за да могат да реализират приходи", заяви Недев. Той представи и неформален отчет за дейността си за изтеклия 45- дневен период на управление.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.