1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Двама ловци са застреляни по време на лов в Плана планина над Железница

Двама ловци са застреляни по време на лов в Плана планина над Железница

На този етап пресцентърът на МВР не дава повоче подробности за инцидента

По време на лов в Плана планина, двама мъже се спречкали, между тях възникнал скандал, след което те взаимно се простреяли с ловна пушка и пистолет.  Единият от тях се оказал Петър Божилов - изпълнителен директор на дружеството Национална спортна база. Другият убит ловец е на 71 година, неговата самоличност все още не е установена. Сигналът за стрелбата е получен в МВР вчера, 16 декември, около 16.30 часа. По случая няма задържани.

От столичната полиция и от Министерството на спорта потвърдиха информацията за смъртта на двамата. На този етап пресцентърът на МВР не дава повоче подробности за инцидента. Петър Божилов, който бе назначен лично от министъра на спорта Свилен Нейков през ноември 2009 г., отговаряше за Националния стадион "Васил Левски", зала "Арена Армеец", базата Белмекен, "Спортпалас" във Варна и още няколко големи спортни обекта.

По случая няма задържани. Разпитват се свидетели и се изяснява как точно се е стигнало до двойното убийство. Телата на загиналите са пренесени в съдебна медицина.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.