1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Хванати са бракониери при проверки на инспектори на ИАРА Стара Загора, Сливен и Габрово

Хванати са бракониери при проверки на инспектори на ИАРА Стара Загора, Сливен и Габрово

Снимка:

От нарушителите са иззети 585 метра бракониерски мрежи

Хванати са седем бракониери при проверки на инспектори на ИАРА Стара Загора, Сливен и Габрово.  Общо от нарушителите са иззети 585 метра бракониерски мрежи.

Инспектори от сектори “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора и Сливен са извършили проверка по суша и вода на язовир “Жребчево”. В района на местността „Лавандулата” са заловени четирима бракониери, извършващи стопански риболов. На нарушителите са съставени 4 акта за нерегламентиран стопански риболов. От тях са иззети 5 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 400 метра и една гумена надуваема лодка.  Уловената 72 кг риба /17кг бяла риба,  5 кг  речен костур и 50 кг червеноперка/ е върната обратно в язовира.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово съвместно с горска стража на СЦДП са провели акция, срещу бракониерски улов на риба. В хода на проверката на река Росица в градската част на Севлиево е заловено лице, извършващо риболов с хрилна мрежа. На нарушителя с инициали М.И. от Севлиево са съставни два акта, като от него е иззета и 15 метра хрилна мрежа. Уловената риба – скобар е върната обратно в реката.  На язовир “Александър Стамболийски” в местността “Мъгъра” са заловени двама бракониери, извършващи също риболов с хрилни мрежи. На лицата с инициали А.С. и Х.Й от с. Бяла река, община Сухиндол са  съставени 4 акта,  съгласно ЗРА. От тях са иззети хрилни мрежи с приблизителна дължина 170 метра. Уловената близо 20 кг риба е върната обратно във водата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.