1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА са извършили проверки по водоеми в страната

Инспектори на ИАРА са извършили проверки по водоеми в страната

Иззети са 400 метра бракониерски мрежи и 200 метра незаконни риболовни уреди

Инспектори на ИАРА са извършили проверки срещу бракониерски набези по водоеми в страната, както общо са иззети 400 метра бракониерски мрежи и 200 метра незаконни риболовни уреди – кърмаци.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверка по река Дунав. В района на остров Козлодуй са открити и извадени от водата 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина  100 метра.  Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител. При проверката в района на гр. Козлодуй е съставен акт на лице за извършване на риболов чрез косене (тръмчене). От нарушителя е иззет маломерен мрежен уред тип серкме.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили съвместна проверка с представители на 02 ГОДГ на ГПУ Видин за незаконно поставени риболовни уреди в река Дунав. В района на 755 -756 р. км, инспекторите са открили и извадили от водата кърмаци – 4 бр. лави с по 85 куки всяка с обща дължина 200 метра. Риболовните уреди са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори на сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кюстденил са извършили проверка на язовир “Лиляч”, община Невестино. При обхода на водоема са открити и извадени от водата 300 метра бракониерски хрилни мрежи. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.