1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА са извършили проверки за нерегламентиран риболов по реките Дунав, Марица и Черно море

Инспектори на ИАРА са извършили проверки за нерегламентиран риболов по реките Дунав, Марица и Черно море

Снимка:

Конфискувани са 15 бр. винтери за улов на попчета

При проверки на инспектори на ИАРА Враца от река Дунав са иззети 200 метра бракониерски мрежи и са съставени 2 акта на нарушители. Инспектори на ИАРА Хасково също са съставили 2 акта на нарушители при проверка по река Марица. От Черно море, инспектори на ИАРА Добрич са конфискували 15 бр. винтери за улов на попчета. 

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверки по река Дунав от р. км 686 до р. км 704. В хода на проверката  са открити 3 бр. немаркирани мрежени риболовни уреди с обща  дължина 200 метра. Те са иззети и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни нарушители. Уловената в тях  около 15 кг риба /мъздруга, каракуда, щука и платика/ е освободена и върната обратно във водата. Контролните органи са проверили и 12 лица, извършващи любителски риболов. Съставени са 2 акта на лица за риболов без билет. От нарушителите са иззети 2 бр. въдици.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили проверка по река Марица в района на община Димитровград. Там са хванати двама нарушители. На единия е съставен акт за риболов с маломерен мрежен уред тип “парашут”, а на другия нарушител е изпратена покана за връчване на акт за нерегламентиран стопански риболов. С констативен протокол е иззет и един риболовен уред – серкме.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич са извършили проверка по Черно море  с патрулен катер ИАРА 3. В района на Русалка, контролните органи са открили и извадили от водата 15 бр. незаконни риболовни уреди тип “винтер” за улов на попчета. Уредите са иззети и унищожени. Съставен е протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.