1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА са иззели близо 2 км бракониерски мрежи при проверки по водоеми в страната

Инспектори на ИАРА са иззели близо 2 км бракониерски мрежи при проверки по водоеми в страната

Уловената в тях риба е върната обратно във водата

За една седмица инспектори на ИАРА са иззели близо 2 км бракониерски мрежи при проверки по водоеми в страната.  Проверки са извършени на язовирите “Батак”, “Жребчево”, “Тракиец”, “Ивайловград” и “Александър Стамболийски”.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Пазарджик са извършили проверка по вода на язовир “Батак”. В местността “Дорковски залив” са открити 9 бр. бракониерски мрежи вързани една за друга с око 60 мм и 80 мм и с обща дължина около 1300 метра. Уловената в тях около 25 кг сребриста каракуда е освободена и върната обратно в язовира. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Проверка на язовир “Жребчево” са извършили инспектори от сектори “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен и Стара Загора. В язовира са открити и извадени 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 200 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

По сигнал на любители риболовци, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили проверка на язовир “Тракиец”. От водите на язовира са извадени 5 бр.  бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 350 метра.  Уловената в тях риба е върната обратно във водата. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. При проверка на язовир “Ивайловград” също е намерена и иззета бракониерска хрилна мрежа с обща дължина 50 метра. Съставен е протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили проверка по суша на язовир “Александър Стамболийски”. В местността “Сухото дере” са открити 9 бр. гирими с обща дължина 180 метра и една хрилна мрежа с дължина 30 метра. Уредите са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.