1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Стара Загора и Сливен са извършили проверка на язовир „Жребчево“

Инспектори на ИАРА Стара Загора и Сливен са извършили проверка на язовир „Жребчево“

1 900 метра бракониерски мрежи са иззети

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора са извършили проверки на язовир „Жребчево“ и баластриери в региона.

По сигнал от любители риболовци, инспектори от отдели “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора и Сливен със съдействието на любители риболовци от гр. Твърдица и гр. Нова Загора са извършили проверка на язовир „Жребчево“. По време на извършен обход по суша и вода са открити и извадени от водата общо 1 900 метра бракониерски мрежи с големина на окото 60 мм. Уловената в мрежите 245 кг риба /60 кг толстолоб, 15 кг бяла риба, 30 кг шаран, 80 кг платика, 40 кг каракуда, 20 кг морунаж/ е върната обратно във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител на нарушението.

Инспекторите на ИАРА Стара Загора са извършили и друга проверка на язовир „Жребчево“. В местността „Римски мост“ е забелязано и впоследствие заловено  лице,  извършващо риболов по време на забрана. На нарушителя с инициали А.А.А  е съставен акт. Уловената от него бяла риба е пусната обратно във водоема.

Извършена е проверка и на баластриера с. Шаново. Там също е хванат нарушител, извършващ любителски риболов без да притежава билет. На лицето е съставен акт, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите. Уловената риба е пусната във водата.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.