1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Велико Търново са извършили проверка по река Дунав

Инспектори на ИАРА Велико Търново са извършили проверка по река Дунав

Иззети са 200 метра бракониерски мрежи

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Велико Търново са извършили проверка по река Дунав в участъка от р. км 581 до р. км. 553.  

В лимана на ХТК Белене, инспекторите са открили закотвени 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 200 метра. Те са  иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. В участъка на р. км 560, 555 и 553 последователно са заловени трима нарушители, извършващи нощен риболов. На лицата са съставени 3 акта, съгласно ЗРА.  

В района на фериботен комплекс-Свищов, инспекторите на ИАРА са забелязали двама риболовци, извършващи нощен риболов. При приближаване на патрулната лодка лицата са избягали от местонарушението, като са изоставили 4 бр. въдици, рибарски принадлежности, мобилен телефон и риболовен билет с изтекъл срок. Уредите, принадлежностите и телефона са иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител в присъствието на служител на РУ „Полиция” – Свищов, а уловът – 2 бр. маломерен сом е пуснат обратно във водата. Предприети са мерки за издирване и установяване самоличността на двамата нарушители.

При проверка в участъка на пристанищен комплекс – Свищов, инспекторите са съставили два акта на лица, извършващи любителски риболов без билет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.