1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Извършени са проверки по язовирите “Тича” и “Жребчево”

Извършени са проверки по язовирите “Тича” и “Жребчево”

700 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА Шумен и Сливен

Общо 700 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки по язовирите “Тича” и “Жребчево” от инспектори на ИАРА Шумен и Сливен.

Инспектори на  ИАРА Шумен са извършили проверки за нерегламентиран риболов на язовирите “Качица” и “Тича”, както и за нерегламентрана пордажба в търговската мрежа в гр. Върбица. На язовир “Тича” в района на “Калдъръма” в близост до с. Бяла река са открити 4 бр. бракониерски мрежи в работно положение с обща дължина около 400 метра. Те са иззети и е съставен констативн протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената в тях около 48 кг риба /сулка, каракуда и костур/ е върната във водата. Мрежите са унищожени. На яз. ”Качица” и в търговската мрежа в гр. Върбица не са констатирани нарушения.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА  Сливен са извършили проверка по вода на язовир “Жребчево”. При обхода на водоема са открити заложени във водата мрежи. Извадени са 3 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 300 метра. Те са конфискувани и е съставен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената риба - 10 кг платика и 10 кг сребриста каракуда, е освободена от мрежите и върната обратно във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.