1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 230 метра бракониерски мрежи от водоеми

Иззети са 230 метра бракониерски мрежи от водоеми

Хванати са 11 лица, извършващи риболов по време на забрана

При проверки на инспектори на ИАРА по реки и водоеми в страната са хванати 11 лица, извършващи риболов по време на забрана. Две от лицата са извършвали нерегламентирана стопански риболов. Общо 230 метра са иззетите бракониерски мрежи от водоемите.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверки по река Огоста в землището на с. Софрониево и с. Бутан, както и по река Дунав в района на остров Козлодуй. Хванати са 5 лица, извършващи риболов по време на забрана. Със съдействието на служители от РУ “Полиция” Мизия е установена самоличността на нарушителите. Инспекторите са съставили 5 акта за риболов по време на забрана и 1 акт  за възпрепятстване на проверка. Уредите на нарушителите са иззети от контролните органи.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили нощна проверка на участъци от река Дунав в района на с. Долни и Горни Цибър, община Вълчедръм и Цибърското разливище. В хода на проверката в разливището са заловени две лица, извършващи стопански риболов по време на забраната. На нарушителите са съставени актове и от тях са конфискувани две хрилни мрежи с обща дължина 100 метра.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверка по река Янтра от землището на с. Беляново до устието на реката при с. Кривина, както и по река Дунав от устието на река Янтра до остров “Люляка” в землището на гр. Русе. При проверка на река Студена в района на с. Новград са открити са 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 50 метра, на река Янтра е открита една бракониерска мрежа с дължина 80 метра. Уловената в бракониерските мрежи  риба от вида морунаш, мряна и шаран  с общо тегло 7 кг е върната обратно във водата.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Търговище са извършили проверка на язовир “Ястребино”.  Хванати са 4 лица, извършващи риболов по време на забрана, като на нарушителите са съставени актове, съгласно ЗРА.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.