1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 370 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА

Иззети са 370 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА

Съставени са 3 акта на лица, извършващи риболов по време на забрана

При проверки на язовири в страната, инспектори от секторите “Рибарство и контрол” на ИАРА Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали са иззели общо 370 метра бракониерски мрежи и са съставили 3 акта на лица, извършващи риболов по време на забрана. Инспектори на ИАРА Добрич са иззели 10 бр. незаконни риболовни уреди за улов на попчета при проверка по Черно море.

Инспектори от секторите “Рибарство и контрол” на ИАРА Пазарджик и Смолян са извършили проверки по суша и вода на язовирите “Малък Беглик”, “Голям Беглик”, “Широка поляна” и “Доспат”. На язовир “Малък Беглик” е хванато лице, извършващо риболов по време на забрана. Уловената от нарушителя риба е пусната обратно във водата. На лицето е съставен акт, съгласно ЗРА, като от него е иззета една въдица. На язовир “Доспат” също е съставен акт на лице, извършващо риболов по време на забрана и са иззети два броя въдици. На водоема в местността “Птичи залив” са открити и 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина около 170 метра. Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител. Инспекторите са открили и 2 бр. риболовни уреда тип “телевизори”, които също са конфискувани с протокол.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково в рамките на няколко дни са извършили проверки на язовирите “Тракиец” и “Ивайловград”. Общо са открити и иззети 3 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 150 метра. Уловената в тях 41 кг риба /30 кг шаран и 11 кг каракуда/ е върната обратно във водата. Съставени са протоколи срещу неизвестни извършители. Уредите се намират на съхранение в склада на ИАРА Хасково.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили проверки на язовирите “Кърджали” и “Студен кладенец”. На яз. ”Кърджали” са открити 1 бр. съра с дължина 150 метра и една бракониерска хрилна мрежа с дължина 50 метра. Уредите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. На язовир “Студен кладенец” е хванато лице, извършващо любителски риболов по време на забрана. На нарушителя е съставен акт, съгласно ЗРА и от него е иззета е една въдица.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич са извършили проверка по Черно море с патрулен катер ИАРА 3 в района между Каварна и Балчик. Контролните органи са открили и извадили 10 бр. незаконни риболовни уреди тип “винтер” за улов на попчета. Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител. Установеният улов от 6 кг попчета е върнат във водата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.