1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са над 11 км бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА

Иззети са над 11 км бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА

Контролните органи са съставили и 9 акта за нарушения на ЗРА

Иззети са над 11 км /11 250 метра/ бракониерски мрежи през почивните дни при проверки на инспектори на ИАРА по реки и водоеми в страната. Контролните органи са съставили и 9 акта за нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Бургас по сигнал са извършили проверка на язовир „Мандра“. Открити и извадени от водата са около 11 км бракониерски мрежи. В тях е имало около 60-70 кг риба. Една част е освободена и върната във водата, а друга част дарена на Социалния патронаж в Бургас. Мрежите са иззети и e съставен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили масирани проверки по реки и водоеми. По време на проверката е хванат бракониер, извършващ стопански риболов. На нарушителя е съставен акт за нерегламентиран стопански риболов. От него е иззета една хрилна мрежа с дължина 50 метра, която е на съхранение в склада на ИАРА Хасково. Уловена риба не е имало. Инспекторите са извършили и нощна проверка на язовир „Ивайловград“. Съставени са 7 акта за извършване на нощен любителски риболов, съгласно ЗРА.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили нощна проверка на язовир „Огоста“. В района на Малокутловския ръкав са открити и извадени от водата 4 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 200 метра и размер на окото 13 мм. Уловената риба, около 5 кг уклей, е освободена и върната обратно във водоема. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

През почивните дни инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверки по река Янтра в участъка от с. Беляново до устието на реката при с. Кривина и по река Дунав в участъка от гр. Русе до с. Мечка. Проверени са 78 лица, извършващи риболов. В района на хижа “Приста” е съставен акт на лице за риболов без билет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.