1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Кметът на Добрич Детелина Николова участва в сесия на Комитета на регионите в Брюксел

Кметът на Добрич Детелина Николова участва в сесия на Комитета на регионите в Брюксел

Снимка:

Делегатите ще обсъдят и реформата в Общата политика в сектор „Рибарство“

94-та пленарната сесия на Комитета на регионите в Брюксел се провежда днес и утре /15 и 16 февруари/ в Брюксел. Кметът Детелина Николова и останалите делегати на форума ще участват през първия ден в 135-то заседание на Бюрото на Комитета на регионите. Ще бъдат изслушани докладчици по теми, касаещи общата система на данък върху финансовите сделки, новата европейска програма за интеграцията и бъдещето на инициативата „Европейската столица на културата“.

Делегатите ще разгледат и регламента за европейска група за териториално сътрудничество, бедността сред децата и реформата на Общата политика в областта на рибарството. В рамките на първия ден предстои и връчване на наградите „Предприемчив европейски регион“ за 2013 година.

На 16 февруари участниците в 94-та пленарна сесия ще разгледат доклади, свързани с модернизиране на висшето образование, повишаване на въздействието на политиката на ЕС за развитие и изграждане на европейска култура за многостепенно управление. Ще бъде обсъдена и проекторезолюция на Комитета на регионите относно центровете „Европа Директно“. Пленарната сесия ще приключи с изказване на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.