1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Лесовъди се поклониха пред паметника на Йордан Митрев в Кюстендил

Лесовъди се поклониха пред паметника на Йордан Митрев в Кюстендил

„Седмица на гората“ продължава с разнообразни инициативи, които ще се проведат на територията на областите Кюстендил и Перник

С поклон пред дейността на лесовъда Йордан Митрев започна отбелязването на Седмицата на гората в Кюстендил. За поредна година се отбелязва традиционният празник на лесовъдската колегия и многобройните служители и работници в горите. Пред паметника на Йордан Митрев в лесопарк „Хисарлъка“ се събраха директорът на Регионална дирекция по горите – Кюстендил инж. Здравчо Тодоров, представители на Община Кюстендил, Държавно горско стопанство „Кюстендил“, Държавно ловно стопанство „Осогово“ и Държавно горско стопанство „Невестино“.

„Тук сме да почетем паметта на нашите предшественищи- лесовъди. Това красиво място говори за делата и всеотдайността им. Желая ви много здраве, сили, енергия, за да пазим красивата българска гора, да я съхраним и обогатим, да я предадем подобаващо на идните поколения“, каза инж. Тодоров.

„Седмица на гората“ продължава с разнообразни инициативи, които ще се проведат на територията на областите Кюстендил и Перник. Предвиждат се създаване на училищна гора, засаждане на фиданки, урок по горска педагогика, дни на отворените врати, открити уроци и награждаване на участниците в конкурса за рисунка "Обичам гората и нейните обитатели“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.