1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Международна конференция „Горското стопанство – мост към бъдещето“

Международна конференция „Горското стопанство – мост към бъдещето“

Провеждането на форума е в чест на 90 години висше лесотехническо образование в България

Международната конференция „Горското стопанство – мост към бъдещето“, се открива днес 7 май,  от 9:00 ч. в парк-хотел „Москва“ в София.

На събитието са поканени Министърът на земеделието и храните Десислава Танева и Министърът на образованието и науката проф. дпн Тодор Танев, които ще направят приветствие към гостите заедно с проф. Веселин Брезин – Ректор на Лесотехническия университет в София.

Поводът за организирането на големия международен форум е отбелязването на 90 години висше лесотехническо образование в България. Събитието се организира от Лесотехническия университет и Факултета му по горско стопанство.

Основната тема на Конференцията е влиянието на климатичните промени върху горите и горското стопанство. Сред ключовите лектори ще бъдат:

  • Проф. Кевин О’Хара, професор в Калифорнийския университет, САЩ, който ще говори за „Новите насоки в лесовъдството“;
  • Проф. Жан-Люк Пейрон от Франция, изпълнителен директор на ECOFOR, Френска федеративна платформа за горски екосистеми и бивш председател на COST ECHOES – Европейска програма за научно и техническо сътрудничество в областта на проучванията за горите;
  • Д-р Маркус Линднер от Европейския горски институт, който ще направи презентация на тема: „Какво (не) знаем за климатичните промени в горите на Европа: от науката – към практиката“;
  • Проф. дсн Иван Раев от Института за гората към БАН, който ще направи презентация на тема „Проучване на въздействието на глобалните климатични промени върху горските екосистеми в България“. 

Събитието ще продължи два дни – на 7 и 8 май.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.