1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. На река Драгоданска са задържани са две лица, заподозрени в незаконен улов на риба

На река Драгоданска са задържани са две лица, заподозрени в незаконен улов на риба

Снимка:

Полицаи и инспектор на ИАРА са открили три чувала с прясно уловена риба и самоделно направена мрежа за улов

След получен сигнал  от дежурния при  РУ „Полиция“ гр. Рила за бракониери на река Драгоданска в района на с. Мурсалево, община  Кочериново, главен инспектор от ИАРА Кюстендил извършва  проверка на място. Полицейски дежурен патрул също е отишъл на участъка при вливането на р. Драгоданска с р. Струма. Там са забелязани две лица, които са избягали по посока с. Мурсалево.

При пристигането си инспекторът на ИАРА и полицаите са открили в близост до реката два автомобила, самоделно направен мрежен уред и три чувала с риба. Установява се, че саморъчно направената мрежа е с размер на окото 10 мм, дължина 9,5 м и е закачена на улей от арматурно желязо.

Рибата с общо тегло 57.670 кг е била от вида скобар. В последствие полицаите са открили собствениците на  изоставените автомобили и лицата са били задържани в РУП-Рила. Образувано е досъдебно производство.

Мрежата и рибата  са  предоставени с протокол, съставен от инспектора на ИАРА, на органите на полицията, като доказателство за досъдебното производство. Към момента от ИАРА Кюстендил са съставили  2 акта за установени нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите за риболов по време на забрана.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.