1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Община Поморие е кандидатствала с проект за реновиране на Стария кей

Община Поморие е кандидатствала с проект за реновиране на Стария кей

След одобрение финансирането ще се осигури напълно от Европейския фонд за рибарство

Община Поморие е кандидатствала пред Оперативна програма "Рибарство" с проект за реновиране на Стария кей. Проектното предложение предвижда саниране, рехабилитация и реновиране на кея. След одобрение на проекта финансирането ще се осигури напълно от Европейския фонд за рибарство без задължение за дофинасиране от страна на общината, а ремонтните дейности по мостика ще приключат в рамките на една година, уточняват от общинската администрация.

Старият кей е един от символите на града. Построен още преди Втората световна война, той е бил използван като пристан за малки товарни, а по късно и за риболовни и пътнически кораби.

Днес мостикът е туристическа атракция и място за разходки за гостите на града и неговите жители. Поради липса на поддръжка обаче миналата година общината забрани достъпа до съоръжението заради опасни увреждания по конструкцията на кея, пише ИнфраструктураБГ.

При ремонтирането на мостика със специална подводна техника ще бъде изцяло подменена носещата конструкция, което ще гарантира безопасността на посетителите. Дървената конструкция, парапетите и стълбищата към него, изграждащи облика му, също ще бъдат подменени. Гостите ще могат да наблюдават Поморийския залив със стационарен бинокъл за наблюдение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.