1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Пещера „Бисерна“ ще бъде отворена за туристи от 10 април 2023 г.

Пещера „Бисерна“ ще бъде отворена за туристи от 10 април 2023 г.

Влизането ще става само при предварително записване в Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“

Пещера „Бисерна“ ще бъде отворена за туристи от 10 април 2023 г. Влизането ще става само при предварително записване в Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ на телефон за контакти: 054/ 800 765. Работното време ще бъде от сряда до неделя включително, като почивни дни ще са понеделник и вторник. Предвидено е в делничните дни часовете на влизане да са 10 ч., 11.30 ч. и 13 ч. , а в празничните и почивните дни групи ще се приемат съответно от 10 ч., 11.30 ч., 13 ч. и 15 ч.

Припомняме, че маршрутът вътре пещерата е дълъг около 800 метра в едната посока. До самата нея се стига пеша, тъй като горския път не е подходящ за автомобили. Превозните средства могат да бъдат паркирани на асфалтовия път преди завоя за вилата на Община Шумен. Пешеходните маршрути са два - от парк „Кьошкове“ – „Урок по горската пътека“ и от разклона за Крепостта „Стария град“ по пътя за вилата на община Шумен. Табели са поставени  по всички маршрути. 

Температурата в пещера „Бисерна“ е 10 градуса и затова е необходимо посетителите да имат топли дрехи. Заради високата влажност и пещерните води се препоръчва туристите да са с подходящи затворени обувки. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.