1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. При извършени проверки от инспекторите на ИАРА са иззети над 1800 м бракониерски мрежи

При извършени проверки от инспекторите на ИАРА са иззети над 1800 м бракониерски мрежи

Изготвени са констативни протоколи срещу неизвестни извършители

Служителите от отдел “Рибарство и контрол” – Русе  са извършили проверка на устието на  р. Янтра и о-в Батин. В резултат са открити и иззети с констативен протокол срещу неизвестен извършител 10 бр. мрежи с обща дължина 620 м.  Уловената в тях риба 17 кг.  е върната обратно във водата.

При получен сигнал на 112 инспектори от  „Рибарство и контрол“ –  Добрич са извършили проверка на ез. „Шабла“.  Установени и иззети са 30 бр. винтери с около 6 кг. улов от езерен рак, който е върнат във водата. При проверка на ез. „Дуранкулак“ инспекторите констатират и изземват от водата 4 бр. по 100 метра хрилни мрежи, които са били във водата в работно положение.   Уловената  8 кг.  сребриста каракуда е върната във водата.  Съставени са протоколи срещу неизвестен нарушител.

При подаден сигнал от любители риболовци в 00,45 ч. към служителите на “Рибарство и контрол” – Сливен, във водата на яз. “Жребчево”, са открити и извадени 8 бр. хрилни мрежи с обща дължина 800 м.  Уловената риба от вида:  11 кг – каракуда; 16 кг – платика и морунаш – 8 кг е освободена от мрежите и върната обратно във водата. Хрилните мрежи са открити в района до м. “Под Лавандулата” и до с. Паничерево. Съставен е констативен протокол  срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.