1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Проверки за незаконна дървесина е извършила РДГ-Варна

Проверки за незаконна дървесина е извършила РДГ-Варна

Инспектирани са и 3 склада за продажба на дървесина

Служители при Регионална дирекция по горите – Варна са извършили проверки по спазването на Регламент (ЕС) 995/2010 г. Самият Регламент определя задълженията на физически или юридически лица, които пускат на пазара дървен материал или изделия от дървен материал във всички държави членки на ЕС.

Констатирано е, че  операторите от гр.Тервел и гр.Бяла, както и търговците на територията на гр. Долни чифлик и гр. Генерал Тошево спазват изискванията на Регламента. Разработени са системи за надлежна проверка за недопускане на пазара на незаконно добита дървесина. Търговците са представили документи за произхода на продаваната от тях суровина. 

Инспектирани  са и 3 склада за продажба на дървесина. Съставен е 1 брой АУАН за неводене на дневник за постъпилата, преработена и експедирана дървесина за обект в гр. Варна.

Извършени са проверки на 4 частни дворове в гр. Вълчи дол. Съставени са 2 бр. АУАН за съхранение на дърва за огрев без превозен билет и немаркирани с контролна горска марка. Дървесината е задържана. 

6 акта за съхранение на незаконна дървесина съставиха горските инспектори от Регионална дирекция по горите - Варна при проверка в частни домове в гр. Варна и с. Стожер. Задържани са 6 куб.м немаркирани с контролна горска марка дърва за огрев и непридружени с превозни билети.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.