1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Разкриха две нарушения в частни гори, нарушителите са санкционирани

Разкриха две нарушения в частни гори, нарушителите са санкционирани

Дървесината и камионът са задържани

Екип на Изпълнителна агенция по горите установи незаконна сеч на 81 дървета в частна гора в землището на гр. Вършец, община Враца. Нарушението е установено при извършена проверка на 15.08.2023 година. Горските служители чули шум на моторни резачки при обход на територията. Проверка на място показала, че се извършва сеч в частен имот на здрави букови дървета, вместо предвидената в информационната система на ИАГ принудителна сеч на увредени, паднали дървета. Част от незаконната дървесина, която е била складирана на терена е задържана. Съставен е констативен протокол и акт за установеното нарушение. Предстои санкциониране на лицензирания лесовъд.                               

На разклона на с. Малък Вършец, община Севлиево, горски инспектори на  Регионална дирекция по горите - Велико Търново и Държавно ловно стопанство - Росица спират за проверка товарен автомобил с десет пр. куб. м дърва за огрев. При проверката се установява, че дървесината не е маркирана с контролна горска марка и е без превозен билет. Съставен е констативен протокол и два акта за установено нарушение по Закона за горите. Дървесината и камионът са задържани. 

При последваща проверка, съвместно с РДГ Ловеч е установено, че дървесината е добита от частен имот в землището на с. Къкрина, общ. Ловеч.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.