1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. СЕДМИЦА НА ГОРАТА - 2022 Г.

СЕДМИЦА НА ГОРАТА - 2022 Г.

ВИЖТЕ КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ И ВИЕ!

Всяка година, в началото на месец април, лесовъдската колегия отбелязва своя професионален празник – Седмица на гората. Тази година тя ще се проведе от 4 до 10 април под мотото: „АЗ ♥ ГОРАТА!“.

Горските структури в цялата страна организират кампании, свързани със залесяване и почистване на горските територии. Горските педагози  ще проведат образователни игри и събития с малчугани от училища и детски градини.

Първите кампании, посветени на празника вече са в ход. В отговор на конкурсите, обявени от горските структури, децата изпратиха стотици творби, посветени на гората, както и видеа с тяхно изпълнение на химна на гората – „Хубава си моя горо“, които са публикувани на фейсбук страницата на Изпълнителна агенция по горите:  https://www.facebook.com/iag.bg

Всеки, който обича гората и иска да бъде част от събитията, посветени на празника, може да се включи в организираните от горските служители кампании:

  • Национална кампания на държавните предприятия и държавните горски и ловни стопанства, дирекциите на природни паркове и регионалните дирекции по горите за ПОЧИСТВАНЕ НА ГОРСКИТЕ ТЕРИТОРИИ с граждани и доброволчески организации.

Виж локациите тук:

http://www.nug.bg/news/lang/1/id/17297/display

ЗАЛЕСЯВАНЕ И ГРИЖА ЗА ГОРАТА - Национална кампания на държавните предприятия и държавните горски стопанства с доброволчески организации и граждани, в която чрез беседи и информационни материали се предоставя възможност на гражданите освен да залесяват, да научат повече за дейностите, свързани с грижите за гората. 

Ето къде: http://www.nug.bg/news/lang/1/id/17298/display

ВИКТОРИНА „УЧИМ И ЗНАЕМ ЗА БЪЛГАРСКАТА ГОРА“ – участвайте в онлайн викторина за българската гора. Инициативата е насочена за деца от 3 до 6 клас в цялата страна и стартира на 21 март – Международния ден на горите. От 21 март до 8 април, през ден, на страницата на Изпълнителна агенция по горите, както и на фейсбук страницата на Агенцията https://www.facebook.com/iag.bg се публикуват интересни факти за гората и работата на хората, които се грижат за нея. Децата могат да се запознаят с любопитните информации и на 10 април 2022 г. онлайн да проверят своите знания чрез анкета, която ще бъде публикувана на официалната страница на Изпълнителната агенция по горите: http://www.iag.bg/.

КОНКУРСИ ЗА ДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО - есе, разказ или стихотворение, направете колаж, пано или рисунка. Вижте как да се включите на посочените линкове:

ДПП Сините камъни

https://www.facebook.com/PPSinitekamani до 31.03.2022 г.

ДПП Рилски манастир

 https://www.parkrilski-manastir.eu/ до 31.03.2022 г.

Сп. Гора: Списание “Гора”

публикации | Facebook до 31.03.2022 г.

ДПП Златни пясъци          

http://www.parkzlatnipiasaci.com/?p=5620 до 01.04.2022 г.

РДГ Бургас: http://www.burgas.iag.bg/news/lang/1/year/2022/month/3/page/1/archive до 4 април 2022 година.

ПРАЗНИК ЗА ДЕЦАТА по случай Седмица на гората 2022 г. 6 април 2022 г. (сряда) от 11.00 – 14.00 ч. Място: гр. София, сцената на Борисовата градина. В случай на влошени метеорологични условия, събитието ще бъде отложено за друга дата, която ще съобщим допълнително.  Провеждане на игри с деца от горски педагози на Изпълнителна агенция по горите Дирекцията на природен парк „Витоша“. Музикална програма. Ще можете да разгледате шатри, на които ще се представят семенни сбирки, материали и инструменти, които да отразяват работата на лесовъдите.

Цялата програма вижте ТУК


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.