1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Трима бракониери са заловени на язовир “Кърджали”

Трима бракониери са заловени на язовир “Кърджали”

500 метра хрилни мрежи са иззети от язовир “Жребчево”

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали съвместно със служители на РУ “Полиция” Кърджали са заловили 3-ма бракониери на язовир “Кърджали”. При проверката, инспекторите на ИАРА са забелязали двама бракониери да вадят мрежи от  язовира и да товарят риба в лек автомобил. Инспекторите са подгонили бракониерите, като същевременно са сигнализирали на РУ “Полиция” Кърджали. Бракониерите са заловени и от тях са конфискувани 200 метра мрежи, гумена лодка и 32 кг риба /распер/. На нарушителите са съставени 3 акта – два за извършване на стопански риболов без разрешително и един за нерегламентиран превоз на риба.

При проверката в района на язовир “Кърджали” до хижа “Боровица” е заловен и друг бракониер, транспортиращ незаконно 10 кг риба. На него също е съставен акт за нерегламентиран превоз на риба.

Конфискуваната общо 42 кг риба от бракониерите е дарена на църква “Св. Успение Богородично” в Кърджали.

Проверка на яз. “Жребчево” са извършили късно снощи, инспектори на ИАРА Сливен. При обход на язовира по вода, инспекторите са открили и извадили 500 метра бракониерски хрилни мрежи. Мрежите са били заложени в работно положение в местността “Ямбурджа”.  При вадене на мрежите от язовира, инспекторите на ИАРА са освободили и върнали във водата около 230 кг риба от видовете толстолоб, платика и бяла риба. Мрежите са конфискуван и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.