1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Залесени са над 1000 декара в Сливенско

Залесени са над 1000 декара в Сливенско

В природен парк Сините камъни са възстановени 11 типа природни местообитания

Регионалната дирекция по горите в Сливен, която обхваща над 230 хиляди хектара горски територии в областите Сливен, Ямбол и Хасково, представи своята равносметка за изминалата 2014 година. Поводът е отбелязваната по традиция в началото на април Седмица на гората.

През 2014 година на територията на Регионалната дирекция по горите в Сливен са залесени 1009 декара нови гори. Това съобщи на брифинг в Ямболската Областна управа дикректорът на Регионалната дирекция инж. Георги Русев. В природен парк Сините камъни с европейско финансиране по Програмата за опазване и възстановяване на 11 типа природни местообитания край реки и влажни зони са залесени нови 32 декара гори. 

През миналата година служителите на Дирекцията по горите в Сливен са извършили над 12 хиляди проверки по Закона за горите, по Закона за лова и опазването на дивеча, както и по Закона за лечебните растения. Съставени са над 1500 акта за извършени административни нарушения. Незаконната сеч, особено през зимните месеци, остава сериозен проблем, съобщи инженер Русев.

Близо 93 хиляди лева приходи от организиран ловен туризъм отчита Регионалната дирекция по горите в Сливен през миналата година, като се запазва тенденцията на увеличение броя на българските ловци, за сметка на групите от Италия и Гърция.

Автор: Валентин Вълчев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.