1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Заловиха бракониери с фотокапан в „Национален парк Рила“

Заловиха бракониери с фотокапан в „Национален парк Рила“

В хода на разследването са открити и препарати и трофеи от диви животински видове, в това число и защитени

Акция за залавяне на бракониери проведоха служители на Дирекция „Национален парк Рила“, съвместно с Районната прокуратура и Районното управление на МВР в Разлог.

На 21 юли т.г. в Дирекция „Национален парк Рила“ е получен снимков материал от фотокапан, разположен на територията на парка, чрез който са установени лица, въоръжени с гладкоцевно огнестрелно оръжие. На следващия ден е констатирано, че фотокапанът е откраднат.

Създадена е организация между отговорните институции и са предприети незабавни действия за установяване на самоличността на нарушителите. По случая са заведени две досъдебни производства – за кражбата на фотокапана и за открити на мястото ловна карабина и боеприпаси.

В хода на разследването са открити и препарати и трофеи от диви животински видове, в това число и защитени. Предстои да се извършат съответните процесуално-следствени действия.

За извършените нарушения на Закона за защитените територии служители на Дирекцията на „Национален парк „Рила“ са съставили актове за установяване на административни нарушения. Предстои да бъдат издадени наказателни постановления.

Съгласно Закона за защитените територии в националните паркове са строго забранени ловът, както и носенето на оръжие на територията им.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.