1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Зам.-министър Костов участва в събрание на Асоциация общински гори

Зам.-министър Костов участва в събрание на Асоциация общински гори

Децентрализацията, която се извършва с новия Закон за горите, увеличава отговорността на общините

Заместник–министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов  участва в заседание на Общото събрание на Асоциация общински гори. Събитието се проведе в Лесотехническия университет.

Зам.-министър Костов подчерта, че приемането на закона е голям успех и благодари за активното участие на асоциацията. От друга страна той е сериозна отговорност за общините. В момента се изготвят наредби, които са професионално и експертно обосновани. Изключително важно е да се стимулират инвестициите за развитие на горския сектор, допълни зам.-министърът.

Ролята на асоциацията е все по–голяма. Децентрализацията, която се извършва с новия Закон за  горите, увеличава отговорността на общините.  Зам.–министър Костов призова за по–голяма активност при кандидатстване по мерките, свързани с горите от Програмата за развите на селските райони 2007-2013 г. В заключение той добави че „ Горите са част от нашето  бъдеще и това на децата ни”.

По време на заседанието д-р инж. Ценко Ценов експерт от Изпълнителна агенция по горите получи награда от асоциацията за активно участие и принос при изготвянето на Закона за горите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.