1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Започват събитията, посветени на Седмицата на гората – 2024 г.

Започват събитията, посветени на Седмицата на гората – 2024 г.

Тази година мотото на празника е „Гората е живот и ... обща отговорност!

Всяка година, в началото на месец април, лесовъдската колегия отбелязва своя професионален празник – Седмица на гората. Тази година той ще се проведе от 1 до 7 април под мотото: „Гората е живот и ... обща отговорност!“

Домакин на тазгодишното събитие по националното откриване на празника е община Сливен. Тържествената церемония по връчване на наградите ще се проведе на 1 април, в зала „Сливен“ от 11 часа. 

Много забавления и образователни игри очакват малките природолюбители с експертите от Дирекция на Природен парк „Сините камъни”, Регионална дирекция по горите – Сливен и Държавно горско стопанство – Сливен. Шатрата ще бъде разположена в продължение на три дни /30, 31 и 1 април/ пред Областна администрация Сливен.

2500 фиданки от явор, махалебка, черен бор, червен дъб ще бъдат безвъзмездно предоставени на гостите и жителите на града от горските служители на Югоизточно държавно предприятие и Държавно горско стопанство – Сливен. 

С образователно фургонче Северноцентрално държавно предприятие кани най-малките природолюбители, заедно със своите родители да участват в атрактивни игри от 30 март до 1 април. Мобилното фургонче ще бъде разположено на площад „Добри Желязков“ пред търговски център НТС в град Сливен.

На 1 април /понеделник/ Община Сливен организира концерт на деца от региона на открита сцена пред Общината.  

По време на цялата Седмица на гората всички горски структури организират събития с партньори, браншови и неправителствени организации, Лесотехнически университет, Институт за гората, доброволци, журналисти по региони. 

Цялата програма за Седмица на гората вижте на официалната страница на Изпълнителна агенция по горите:  

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.