1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. БАБХ започва проверки в хотелските ресторанти по морето

БАБХ започва проверки в хотелските ресторанти по морето

Агенцията по храните предвижда да открие и приемна, където да се обработват подадените сигнали

С началото на туристическия сезон Агенцията за безопасност на храните започва масови проверки в хотелските ресторанти по морето, където се предлага услугата all inclusive. Това съобщи пред Нова телевизия изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Йордан Войнов.

Кампанията беше предизвикана след сигнали за договорки между големи търговски вериги и хотели, които изкупуват хранителни продукти на границата на срока им на годност, доставяни на по-ниски цени, припомни Войнов. В проверките ще се включат и експерти от Комисията за защита на потребителите.

Здравните инспектори ще проверяват вида, произхода и съхранението на продуктите в кухните, хигиената на помещенията и задължителните правила на работа на персонала.

Освен постоянният телефон за връзка, агенцията по храните предвижда да открие и приемна, където да се обработват подадените сигнали. "Ако имаме някакви съмнения по отношение на храната, която ни предлагат по време на почивка, имаме пълно право да поискаме сертификат за качеството й и срока на годност", припомни Войнов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.