Продукцията е пусната в търговската мрежа на Япония на 21 ноември
Френска лаборатория успя за първи път да произведе в Япония ориз с лактобацилус, който улеснява усвояването на антиоксидантите от организма, съобщи днес компанията Ninapharm, предаде АФП.
Това е първото участие на чуждестранна фирма в отглеждането на основната храна на японците. Оризът Ninahikari се произвежда от компанията Hikari в северната префектура Niigata, район, известен с висококачествения ориз Koshihikari. Продукцията е пусната в търговската мрежа на 21 ноември.
Експертите на компанията Ninapharm, която е специализирана в производството на козметика против остаряване и антиоксиданти, решили в началото на годината да прибави във водата на оризищата "lactobacillus fermentum 403". Този препарат подобрява дейността на стомашно-чревния тракт и регенерира метаболизма на човешкото тяло, се казва в комюникето. Според лабораторията тазгодишната реколта ориз е била по-изобилна и "с подобрени хранителни качества".