1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Френска лаборатория успя да произведе ориз с лактобацилус

Френска лаборатория успя да произведе ориз с лактобацилус

Продукцията е пусната в търговската мрежа на Япония на 21 ноември

Френска лаборатория успя за първи път да произведе в Япония ориз с лактобацилус, който улеснява усвояването на антиоксидантите от организма, съобщи днес компанията Ninapharm, предаде АФП.

Това е първото участие на чуждестранна фирма в отглеждането на основната храна на японците. Оризът Ninahikari се произвежда от компанията Hikari в северната префектура Niigata, район, известен с висококачествения ориз Koshihikari. Продукцията е пусната в търговската мрежа на 21 ноември.

Експертите на компанията Ninapharm, която е специализирана в производството на козметика против остаряване и антиоксиданти, решили в началото на годината да прибави във водата на оризищата "lactobacillus fermentum 403". Този препарат подобрява дейността на стомашно-чревния тракт и регенерира метаболизма на човешкото тяло, се казва в комюникето. Според лабораторията тазгодишната реколта ориз е била по-изобилна и "с подобрени хранителни качества".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.