1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Хлебарница продава вчерашен хляб на половин цена

Хлебарница продава вчерашен хляб на половин цена

Главният коз на предприемчивия хлебар Себастиан Перез е, че ни най-малко не крие откъде идват продуктите му и кога са произведени

Неотдавна в краен квартал на френския град Гар се появи хлебарница, в която е измислен начин за привличане на клиенти, падащи си по икономиите или просто с ограничени финансови възможности.

Собственикът на хлебарницата "Хайде на вчерашния хляб" взема непродадена продукция от други подобни магазини и я продава на половин цена, като обяснява, че това от една страна удовлетворява клиентите, а от друга страна намалява безотговорното изхвърлянето на храни. Първоначалният успех на начинанието накарал собственика да разшири предлагания асортимент със закуски, пици, сладкиши, които са били произведени предишния ден, отбелязва БГНЕС.

Така например в обикновен магазин франзелата струва 80-90 евроцента, а в "Хайде на вчерашния хляб" - 40 евроцента, като принципът важи и за останалия асортимент. Главният коз на предприемчивия хлебар Себастиан Перез е, че ни най-малко не крие откъде идват продуктите му и кога са произведени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.