Добрата храна определя параметрите на здравния статус
В условията на пазарна икономика, когато производството на храна силно се сегментира, много важно е по веригата от фермата до вилицата да функционира ефективен модел за прилагане на единни стандарти за качество, както на суровинната база, така и за храната като готов продукт. Това се казва в приветствие на министъра на земедeлието и храните д-р Мирослав Найденов по повод Деня на хранително-вкусовата промишленост.
С предприетите стъпки от Министерство на земеделието и храните за създаване на Агенция по храните до голяма степен се въведе сериозен контролен механизъм върху производството на хранителни продукти. С прилагането на български държавен стандарт за хляба, месото и млечните продукти, нашите намерения са да се ограничи до мининум предлагането на пазара на некачествена продукция. От вашата дейност до голяма степен зависи и здравето на българското население, защото добрата храна определя параметрите на здравния статус, се казва в приветствието.