Фирма от азиатския мегаполис Шънджън започва да проучва родния пазар
Българското кисело мляко има реални шансове да стъпи в Китай. Фирма от азиатския мегаполис Шънджън започва да проучва родния пазар и възможностите да организира производство на млечния продукт на своя почва. Това съобщи Джан Сян Дзие от холдинга Shenzhen GuangMing Group Co., LTD на проведения вчера, 24 март, в Пловдив българо-китайски бизнес форум „Пловдив – Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014”, пише "Монитор".
„До този момент в Китай няма компания, която да произвежда истинско българско кисело мляко и това предоставя много добри възможности за навлизане в пазара. Българската „Лактобактерикус булгарикус” за производство на кисело мляко е най-известна в целия свят. Бактериите от другите държави не са толкова чисти и не постигат същия резултат. А вкусът на българската е изключително хубав”, заяви Сян Дзие.
По думите му търсенето на българско кисело мляко в Китай е голямо, а интересът към родното биопроизводство се увеличава. Холдингът представи вчера под тепетата възможностите на своите над 30 фирми, чиято дейност е в областта на: млекопроизводството и хранителната индустрия, инвестициите в производствени мощности, фармация и екотуризъм, както и недвижими имоти. Начело на китайската бизнес делегация бе кметът на 16-милионния мегаполис Шънджън Цин Ксу, който заяви, че в Китай има интерес за внос на български селскостопански и биопродукти, пресни български плодове, зеленчуци, царевица, вино, пчелен мед, както и към розовото масло.