1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Москва може да наложи ограничения на вноса на месо от Германия

Москва може да наложи ограничения на вноса на месо от Германия

През последните три години качеството на работата, извършвана от федералната ветеринарна служба в Германия, значително се е влошило

Москва може да наложи ограничения на вноса на месо от Германия, съобщи "Ройтерс".

"През последните три години качеството на работата, извършвана от федералната ветеринарна служба в Германия, значително се е влошило", заяви Сергей Данкверт, ръководител на федералната служба за ветеринарен и фитосанитарен надзор "Росселхознадзор".

Всяка година Русия внася около 0.5 млн. тона месо и месни продукти от Германия.

Според Данкверт 94% от общо 1493 германски завода, одобрени за износ за Русия, доставят продукцията си под контрола единствено на федералната ветеринарна служба, която обаче вместо да инспектира сама предприятията, само подпечатва гаранциите, предоставяни от регионалните организации за инспекции. При последните проверки, извършени от ветеринарите от митническия съюз между Русия, Беларус и Казахстан, е установено, че над 60% от месото от германските заводи не отговаря на стандартите.

"Росселхозандзор" временно е забранявала вноса на продукти от 38 германски завода през периода 2007-2008 г., от 28 през 2009 г., от 33 през миналата година и от 10 през настоящата година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.