1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Очаква се световното първенство по футбол в Бразилия да се отрази благотворно на продажбите на бира

Очаква се световното първенство по футбол в Бразилия да се отрази благотворно на продажбите на бира

По време на дъждовете през последните седмици продажбите на пиво са паднали с около 2%

Очаква се световното първенство по футбол в Бразилия да се отрази благотворно на продажбите на бира. Интересът към футбола върви ръка за ръка с консумацията на пиво, още повече, че първенствата съвпадат с най-топлите месеци у нас - юни, юли и август, когато традиционно се пие най-много бира. Това коментира Ивана Радомирова от Съюза на пивоварите в България, пише "Стандарт".

Тя обаче уточни, че продажбите зависят много повече от времето и затова слънцето е най-добрият бизнес партньор на бранша. По време на дъждовете през последните седмици продажбите на пиво са паднали с около 2%. Надеждите на производителите обаче са негативният тренд да се компенсира от горещите мачове в Бразилия.

Любителите на бирата скоро ще могат да се радват и на съвсем нов продукт. Учени от Института по криобиология и хранителни технологии заедно с чешките си колеги са създали в лаборатория технология за производство на пиво от лимец и ечемик. Получените пива са бистри, светли, с чист вкус и хармонична горчивина, обясни директорът на института проф. Габриела Маринова. От древния сорт, който се е съхранил геннонепроменен от неолита до днес, пиво са правили и траките, съобщават от Селскостопанската академия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.