1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. През изтеклата седмица средната цена на едро на замразеното пиле се запазва на нивото от предходната – 4,34 лв./кг

През изтеклата седмица средната цена на едро на замразеното пиле се запазва на нивото от предходната – 4,34 лв./кг

Това показва седмичният ценови анализ на МЗХ

През периода на наблюдение 6 - 13 март 2013 г. средните цени на едро и на дребно на пилешко месо за страната са около или малко под нивата от предходната седмица. През изтеклата седмица средната цена на едро на замразеното пиле за страната се запазва на нивото от предходната – 4,34 лв./кг. Това показва седмичният ценови анализ на МЗХ.

Средната за страната цена на дребно на замразено пиле в големите търговски вериги (ГТВ) намалява с 1,6% спрямо предходната седмица, до 5,02 лв./кг. Разликата между цените на едро на замразеното пиле и тези на дребно в ГТВ е средно 0,68 лв./кг, като достига до 1,36 лв./кг в Пловдив.

При средната цена на дребно на замразеното пиле в другите търговски обекти (ДТО) също се наблюдава леко понижение спрямо предходната седмица - с 0,6% до 5,12 лв./кг. Цените на дребно на замразеното пиле в ДТО са средно с 0,78 лв./кг по-високи от тези на едро, като разликата варира от 0,20 лв./кг в Разград до 1,70 лв./кг в Плевен. За наблюдавания период средната за страната цена на замразеното пиле в ДТО е по-висока от тази в ГТВ с около 2%.

През периода на наблюдение средната цена на едро на охладеното пиле за страната се понижава с 0,6% спрямо предходната седмица, до 4,88 лв./кг. При средната цена на дребно на охладеното пиле за страната в големите търговски вериги (ГТВ) също се наблюдава леко намаление спрямо предходния седмичен период (с 0,8%), до 5,18 лв./кг. Разликата между цените на едро и тези на дребно на охладеното пиле в ГТВ е средно 0,30 лв./кг, като достига до 0,69 лв./кг в Търговище.

Средната за страната цена на дребно на охладеното пиле в ДТО намалява с 0,5% спрямо предходния седмичен период до 5,43 лв./кг. Изменение на цените спрямо предходната седмица се регистрира само в три от областите, във всички от тях – в посока надолу. Средно за страната, цената на дребно на охладеното пиле в ГТВ за периода е с 4,6% по-ниска от тази в ДТО.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.