1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Стартираха международните изложби Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & дринк и Сихре 

Стартираха международните изложби Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & дринк и Сихре 

За първи път тази година Италия е страна партньор на международните изложби

Най-големите международни изложби в областта на хранително-вкусовата промишленост и хорека сектора в Югоизточна Европа - МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ стартираха днес 05 ноември от 14:00 часа в Интер Експо Център-София. На официалното откриване присъства зам.-министърът на МЗХ – Марина Бракалова, която отправи своите благодарности към хранително–вкусовия бранш за това, че въпреки икономическата криза преработвателният сектор отново участва в изложението, в името на потребителя, който има нужда от все по-качествена храна. На откриването присъства и италианският посланик у нас Н.Пр. г-н Марко Контичели.

За първи път тази година Италия е страна партньор на международните изложби. Инициативата е част от промоционалните дейности по проект „Марка за италианско гостоприемство“, реализиран със съдействието на Фонд Intercamerale di Intervento на Юнионкамере, Италия.

Председателят на АМБ Димитър Зоров призова потребителите да купуват българските стоки, защото така те ще стимулират и другите участници в производствената верига- млекопроизводителите и зърнопроизводителите. По време на официалната церемония по откриването на форума бяха връчени и 5 специални награди на ресторанти.
  
Тази година в изложбите ще участват над 300 български и чуждестранни директни изложители, които ще представят близо 350 фирми от 28 държави в шест изложбени зали, което ги прави най-голямото бизнес събитие в София. Колективни участия имат, както фирми от родната индустрия, така и от Италия, Унгария и за първи път с колективни щандове се включват компании от Молдова и Китай.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.