1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Пет български продукта – кулинарни изкушения за потребителите в Германия, Полша и Румъния

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Пет български продукта – кулинарни изкушения за потребителите в Германия, Полша и Румъния

И още: Каква е обосновката на МЗХ за прехвърлянето на допълнителен ресурс към общинските мерки на ПРСР

Тази седмица предаването АГРОФОРУМ стартира с новини от най-голямото световно изложение на агротехника Eima в Болоня. По време на неговото 40-о издание тази година бяха връчени престижните награди Трактор на годината, Най-добър специализиран трактор и Златен трактор за дизайн. Кои са победителите и защо журито се спря точно на тях – отговорите от нашия репортаж, заедно с няколко акцента от събитията, които се проведоха в рамките на изложението.

Заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова награди 12 проекта по Програмата за развитие на селските райони от националния конкурс „Най-добра проектна идея за 2012". Тази седмица ще ви срещнем с някои от победителите, които разказват за своите проекти и реализацията им със помощта на евросредства.

В АГРОФОРУМ ще ви заведем и на една друга церемония – по награждаването на „Община на 2012“.

Пет български продукта ще се превърнат в кулинарно изкушение за потребителите в няколко европейски държави. Това е амбицията на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци, който от една година изпълнява своята първа промоционална програма. Кои от продуктите вече са покорили потребителите в Полша, Германия и Румъния ще разберете от нашето интервю с Антоанета Божинова, изпълнителен директор на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци.

И накрая – във връзка с поредното изменение на ПРСР, според което основно към общинските мерки на програмата ще бъдат прехвърлени 513 млн. лв., потърсихме за коментар зам.-министъра на земеделието и храните Светлана Боянова.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 17.11.-24.11.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.