1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Учени селектираха два сорта ябълки, които не покафеняват

Учени селектираха два сорта ябълки, които не покафеняват

"Arctic Granny" и "Arctic Golds" са генетично модифицирани плодове

Покафенелите ябълки са доста досадни. Макар да са напълно годни за консумиране, те не изглеждат вкусни и имат неприятна на допир повърхност, която може да ни откаже да ги консумираме. 

Okanagan Speciality Fruits, канадска биотехнологична компания, е успяла да селектира два сорта ябълки, които може да бъдат оставени при стайни условия в продължение на седмици и да не се развалят, дори да са срязани.

"Arctic Granny" и "Arctic Golds" са генетично модифицирани плодове, но според създателя си Нийл Картър те са просто обикновени ябълки, които остават свежи по-дълго. Това означава, че не са опасни за здравето. В момента компанията е в процес на придобиване на правата за продажба на новите сортове, пише hicomm.bg.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.