1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Във Франция откриха най-голямата лаборатория за изследване безопасността на храните

Във Франция откриха най-голямата лаборатория за изследване безопасността на храните

С растящата международна търговия рискът от замърсяване на храните с нови микробиологични патогени се увеличава

Докато заразени плодове и зеленчуци предизвикват страхове по света, обезпокоените здравни власти могат да приветстват откриването на най-голямата лаборатория за изследване безопасността на храните. Но не очаквайте да обявяват източника на заразяване, това е частен бизнес, пише вестник “Фигаро”, цитиран от агенция "Фокус".


Кризата с бактерията Ешерихия коли, убила 52 души в Германия, е последвана от смъртоносна епидемия от листериоза в пъпешите в САЩ, отнела живота на около 15 души до момента. Рисковете от заразени храни и възможността за бързо и точно определяне на източника на заразяване е важен проблем. Така че точно навреме идва отварянето на новата лаборатория на „Еврофин”, най-голямата независима лаборатория, специализирана в изследване микробите по храните.

С растящата международна търговия рискът от замърсяване на храните с нови микробиологични патогени се увеличава, заплашвайки не само здравето на хората, но и основите на хранителната промишленост.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.