1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Законопроект срещу употребата на чесън на обществени места в Русия

Законопроект срещу употребата на чесън на обществени места в Русия

Информацията за документа е получена днес, 1 април, от апарата на руската Държавна Дума

Депутат от Либерално-демократичната партия на Русия (ЛДПР) на Владимир Жириновски е внесъл в Държавната Дума (долната камара на парламента) законопроект за „защита на гражданите от последствията от употребата на чесън”, съобщава РИА „Новости”.

В разяснителните бележки към документа се посочва, че той е изготвен „в светлината на неотдавна приетия закон за ограничаване употребата на тютюн и е насочен към защитата на основополагащи права на гражданите, като правото на охрана на здравето и правото на благоприятна околна среда”.

Законопроектът предлага да се забрани употребата на чесън в помещения, предвидени за оказване на услуги в системата на образованието, културните учреждения, органите по въпросите на младежта, жилищните услуги, хотелите, работните места и работните зони на офисите, отбелязва bTV.

Консумацията на чесън ще се разрешава само на специално оборудвани за това места на открито и в специални изолирани помещения за общо ползване, които имат система за вентилация. Предлага се също така въвеждането на централизиран контрол в Русия на производството и продажбата на чесън, както забрана за предлагането му в търговската мрежа от  22 вечерта до 9 часа сутринта.

Агенцията уточнява, че информацията за законопроекта е получена днес, 1 април, от апарата на руската Държавна Дума.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.