1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 22 предприятия ще получат субсидии по ПРСР

22 предприятия ще получат субсидии по ПРСР

Проектите са по мярка 123

Над 20 млн. лв. получават предприятия по Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ). Субсидиите са по мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”, в размер на 20 000 557 лв.

Днес, 1 февруари, проектите на 22 предприятия бяха одобрени на заседание на Експертна комисия за осигуряване на прозрачност (ЕКОП). Субсидиите ще покрият до 60% от одобрените от фонда разходи, предвидени за ново оборудване и строително монтажни дейности.

Седем от подкрепените проекти са на млекопреработвателни фирми, които ще купят машини за дозиране и опаковане, хладилни инсталации, лабораторно и друго оборудване. Четири предприятия за дървопреработка ще инвестират в машини за производство на пелети и раздробяване на дървен материал.

Фонд „Земеделие” ще изплати субсидии и за строеж на два нови цеха за фураж и производство на месни полуфабрикати, както и за модернизирането на три фуражни и две месопреработвателни предприятия. Един мелничен комплекс със склад за готова продукция ще бъде разширен със субсидии по ПРСР. Други три предприятия са кандидатствали с проекти за купуването на ново оборудване за производство и преработка на растителни масла и вино.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.