1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Антон Величков - нов изпълнителен директор на НСРЗ

Антон Величков - нов изпълнителен директор на НСРЗ

Назначения

Динамичните промени в земеделието и опазването на биологичното разнообразие поставят все по-отговорни задачи. Всички работещи в областта на земеделието подчиняват дейността си на осигуряването на качествена и безопасна земеделска продукция. Това каза новият изпълнителен директор на НС по растителна защита Антон Величков по време на международен семинар на тема „Към устойчиво намаляване на използването на пестициди в Европа – от думите към делата”.

На международната среща бе дискутиран новият пакет в европейското законодателство за пестицидите, във връзка с който до 2012 година 27-те страни членки на ЕС са задължени да изработят национални планове за действие и да приложат изискванията на нормативната уредба за устойчива употреба на пестициди.

От българска страна бяха представени ключовите моменти в разработването на  Българския Национален план на действие, който също ще цели насърчаване разработването и въвеждането на интегрирано управление на вредителите и на алтернативни подходи или методи, за да се намали зависимостта от използването на пестициди. В тази връзка е влязла в сила Наредба  за условията и реда за интегрирано производство на растения и растителни продукти и тяхното означаване. Една от основните цели  на наредбата е постигане на по-високо качество на растенията и растителните продукти по отношение безопасността на храните.

Антон Величков е назначен за изпълнителен директор на НСРЗ със заповед на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Той е роден през 1 юни 1974 г. До момента е заемал длъжност и.д. директор на Регионалната служба за растителна защита гр. Пловдив. Завършил е Аграрният университет-Пловдив, Магистърска степен  -“Растителна Защита”.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.