1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Борис Велчев: Няма данни, че престъплението на Георги Харизанов е свързано със службата му

Борис Велчев: Няма данни, че престъплението на Георги Харизанов е свързано със службата му

Снимка:

Главният прокурор не смята, че това е тема от национално значение

"Кой точно е господин Харизанов, че това обвинение за престъпление от преди 15 години за кражба, става национален проблем?" Такъв въпрос зададе пред журналисти главният прокурор Борис Велчев, цитиран от агенция "Фокус".

Поводът са досъдебните производства, които се водят в прокуратурата срещу Георги Харизанов - отстранения председател на съвета на директорите на "Напоителни системи" ЕАД.

Главният прокурор не смята, че това е тема от национално значение. Няма данни, че неговото престъпление е свързано със службата му, заяви Велчев. По думите на обвинителя кражбата е извършена много преди Харизанов да заеме този пост.

"Аз не мисля, че кражба, макар и на 50 хиляди долара от преди 10 години, наистина е престъпление с национално значение", каза Велчев. По повод факта, че обществото разбира късно за тези водени досъдебни производства срещу Георги Харизанов, Велчев обясни, че прокуратурата не е информационна агенция.

Главният прокурор каза, че Харизанов вече е реабилитиран и затова има свидетелство за съдимост. "След определен срок от време лицето се води неосъждано. Така е с всички граждани, не само с г-н Харизанов. Той се води юридически неосъждан", каза главният прокурор.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.