1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Браншови асоциации в животновъдството източват европейски пари

Браншови асоциации в животновъдството източват европейски пари

Европейска мярка осигурява по 400 хиляди евро годишно на браншово сдружение

Браншови асоциации в животновъдството източват европейски пари. Това е мнение на Андриан Цаконски, председател на Националната асоциация на млекопроизводителите в България. Според него има европейска мярка, която осигурява по 400 хиляди евро годишно на браншово сдружение, което реално няма представителство. Това ще бъде причина в момента да се нароят много браншови организации в животновъдството. От асоциацията са за обединяване на всички досегашни браншови организации.

Лабораторията, която следи качеството на прясното мляко няма лабораторен уред, който да измери количеството на сухо мляко, съобщи още Андриан Цаконски. По думите му, има единствено уред, който засича наличието на сухо мляко. Цаконски коментира, че не е направена и агенция за храните, която е трябвало да заработи до средата на септември.

С тревога алармираме, че нищо не е направено за субсидирането на животновъдите, казва Мария Станчева, собственик на ферма от 300 бивола. В Норвегия държавата изкупува цялото мляко и определя от коя мандра колко ще се изкупи, според Станчева. По думите й, в момента няма и 10% истинско мляко в млечната продукция предлагана за продажба. Нека министър-председателят използва своята здрава ръка и да постави проблемите, каза още тя.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.