1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Депутатите приеха промени в Закона за енергията от възобновяеми източници

Депутатите приеха промени в Закона за енергията от възобновяеми източници

Те са част от пакета облекчения за бизнеса, подготвяни под егидата на вицепремиера Даниела Бобева

Депутатите приеха промени в Закона за енергията от възобновяеми източници, внесени от Министерски съвет. Те са част от пакета облекчения за бизнеса, подготвяни под егидата на вицепремиера Даниела Бобева. 

Премахва се регистрационният режим на лицата, извършващи дейности по монтиране, поддържане, ремонтиране и преустройване на съоръжения в енергийни обекти. Причината е, че досега на регистрация подлежаха само работещите на обекти с мощност до 200 kW, а на по-големите обекти същите дейности се извършваха свободно. Според вносителите е достатъчно физическите лица, които се занимават с такава дейност, да притежават професионална квалификация.

Депутатите промениха и Закона за енергийната ефективност като намалиха броя на документите, изисквани за регистъра на Агенцията за устойчиво енергийно развитие на лицата, извършващи дейности по обследването за енергийна ефективност, сертифицирането на сгради, изготвянето на оценка за съответствие на инвестиционните проекти и изготвянето на оценки за енергийни спестявания, и този на лицата, извършващи обследване за енергийна ефективност на промишлени системи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.