1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Добър избор е дирекция “Животновъдство” да изготвя и разпределя млечните квоти

Добър избор е дирекция “Животновъдство” да изготвя и разпределя млечните квоти

Българските специалисти са на мнение, че стартирането на експерименталното прилагане на млечните квоти в началото на 2006 г. ще бъде успешно и ще ни даде близка до реалността представа как ще работи квотният принцип в млечния сектор след 2007 г.

 

Шефът на Млечния борд на Холандия Жерар Креберс беше миналата седмица на среща в Плевен за да се срещне с фермери и млекопреработватели от Северна България. "За трети път през тази година съм в България и бих искал да отбележа значителния напредък на страната ви по отношение на развитието на млечния сектор. Смятам, че това е пътят към промяната не само в реалните в действия, но и на вашия имидж пред европейската общественост. Обнадеждаващо е впечатлението, което имам, че българските институции работят в отличен синхрон помежду си, при ясно разбиране на своите отговорности. Добър избор е дирекция "Животновъдство" на МЗГ да изготвя и разпределя млечните квоти. Много добра стъпка е изграждането и функционирането на Национален млечен борд, което стана през тази година, както и доброто сътрудничество с Държавен фонд "Земеделие", който ще участва в процеса с квотите като разплащателна агенция".

Българските специалисти са на мнение, че стартирането на експерименталното прилагане на млечните квоти в началото на 2006 г. ще бъде успешно и ще ни даде близка до реалността представа как ще работи квотният принцип в млечния сектор след 2007 г. Вече имаме изготвен регистър на млекопроизводители, млекоизкупвателни пунктове и преработватели, а до началото на април би трябвало да приключим напълно с приемането на законодателните промени, касаещи сектора.

AGRO.BG


 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.