1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ЕК започна процедура срещу Германия

ЕК започна процедура срещу Германия

Има нарушения с агросубсидиите

Европейската комисия изпрати на Германия предупреждение за съдебна процедура заради решението на нейната най-голяма провинция Бавария да не се съобрази с европейското законодателство и да публикува данни колко пари са получили фермерите й като субсидии. Информацията съобщи агенция Ройтерс.

"Европейската комисия реши да изпрати днес писмо с официално уведомление на Германия заради провала да публикува детайли за всички бенефициенти на Общата селскостопанска политика (ОСП)", посочва ЕК в изявление. "Германия има един месец да отговори на писмото", добавя Комисията.

Министрите на земеделието от страните на ЕС се договориха миналата година, че всички държави членки трябва да публикуват пълното име, общината и по възможност пощенския код на всички, които получават средства. Това трябваше да стане на уебсайтове, управлявани на национално ниво, с търсачки, които да позволяват на широката публика да вижда точно колко пари е получило всяко лице или фирма. Всички страни трябваше да изпълнят изискването до 30 април 2009 г.

По-рано този месец немското правителство обяви, че цифрите за разпределените средства вече са онлайн, но стана ясно, че Бавария е решила да не публикува данните за фермерите си. Причините, които немската провинция посочва като отказ да оповести информацията, са свързани с опасения за нарушение на защита на личните данни.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.