1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фонд “Земеделие” с нужда от кадри

Фонд “Земеделие” с нужда от кадри

Има интерес към предлаганата работа, но образователният ценз на кандидатите не покрива изискванията

 

Създава се административният капацитет, който страната ни и отделните области трябва да имат, за да бъде прилагана Общата селскостопанска политика на Европейския съюз. Това коментира директорът на регионалния клон на ДФ "Земеделие" в Монтана Любомир Минчев. Във връзка с това се променя начинът на функциониране на държавен фонд "Земеделие". Той трябва да придобие функциите на разплащателна агенция по смисъла на европейското законодателство.

Разплащателната агенция ще бъде органът, който трябва да прехвърли от европейските фондове на земеделските производители сумата от около 3 милиарда и 500 милиона лева. Промените предвиждат за изпълнение функциите на разплащателната агенция да бъде създадена интегрирана система за администриране и контрол, която ще се състои от система за регистрация на кандидатите и на заявленията за подпомагане, система за идентификация на земеделските парцели, система за идентификация и регистрация на животните и интегрирана система за контрол.

В Монтана се търсят за работа в новата агенция икономисти, инженери - строителни и специалисти по хранителна промишленост, технолози, зооинженери, агрономи, ветеринари, юристи. Задължително е владеенето на английски език. Според Минчев има интерес към предлаганата работа, но образователният ценз на кандидатите не покрива изискванията. Това няма начин да не се отрази негативно върху комплектоването с кадри на разплащателната агенция в Монтанско в нужното време и с можещи изпълнители. Това е само един пример за липсата на добре премерена държавна политика в икономиката на селското стопанство, която ще продължи за доста време да пречи за усвояването на парите от Европейския съюз.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.