1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Френска компания възнамерява да инвестира в млечния сектор у нас

Френска компания възнамерява да инвестира в млечния сектор у нас

Компанията има присъствие в 56 страни и над 190 промишлени обекта

Зам.-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров се срещна с Ерик Бутри, представител на френската компания „Лакталис Груп”, която е фамилна компания с интереси към дълготрайни инвестиции в млекопреработвателния сектор  в България.

По време на срещата зам.-министър Димитров запозна г-н Бутри с актуалното състояние на млечния сектор у нас. „В момента секторът е  в процес на преструктуриране. Нашите усилия са насочени към планинските и полупланинските райони, където животновъдството е основен поминък за населението, затова и голяма част от средствата от субсидиите са предназначени към тези райони”, каза зам.-министърът.

Г-н Бутри изрази интереса на фирмата към сътрудничество с български ферми, които искат да развият своята дейност и към създаването на преработвателни предприятия. „Ние държим на качеството, затова работим съвместно с производителите, консултираме ги и ги насърчаваме, предлагайки им добра изкупна цена”, каза Ерик Бутри.

Фирма  „Лакталис Груп” има присъствие в 56 страни и над 190 промишлени обекта, като за последната година има над 13 млрд. литра събрано мляко, което я нарежда на 15 място в основната хранително-вкусова група. Марки които фирмата произвежда са: Президент, Лактел, Бридел, Локатели, Инвернизи, Локи, Рондел, Кадемартори, Целия, Летиер, Дукат, Джови, Ваер, Милупа, Нутрика, Дон Бернардо, Пармалат и други. Част от политиката на фирмата е потреблението на произведената продукция, да бъде ориентирано на вътрешния пазар, а не за износ.

По време на посещението си в България представителите на фирма „Лакталис Груп” ще посетят „Ел Би Булгарикум” АД, държавна фирма предлагаща на пазара закваски за производството на млечни продукти. Те ще проведат и бизнес-среща с представители на млекопреработвателни предприятия в Северна България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.