1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Горски инспектори от РДГ-Сливен задържаха незаконна дървесина в ПП „Сините камъни“

Горски инспектори от РДГ-Сливен задържаха незаконна дървесина в ПП „Сините камъни“

За констатираните нарушения е съставен констативен протокол

Служители на Регионалната дирекция по горите (РДГ) – Сливен  задържаха два товарни автомобила превозващи общо 19 кубични метра незаконна дървесина. Нарушението е констатирано вчера при обход в района на природен парк „Сините камъни” в местността „Юртмите”.

Горските инспектори са проверили, натоварен с дървесина товарен автомобил, спрян до асфалтовия път. При проверката е установено, че дървесината е от бук и габър и е в размер на 10  куб. метра, немаркирана с контролна горска, общинска или производствена марки и без издаден превозен билет за нейното транспортиране. За констатираните нарушения е съставен констативен протокол.

Няколко часа по-късно на същото място за проверка е спрян и втори товарен автомобил, при който е констатирано превозване на 9 куб. метра дърва за огрев, отново немаркирани и непридружени с превозен билет. Съставен е констативен протокол.

За двата случая проверяващите са подали сигнал в МВР гр. Сливен, като е образувано бързо полицейско производство. Задържани са автомобилите и дървесината.

Работата по случаите продължава.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.